Басты бет Оқытушылар Таутаева Асель Талгатовна

Таутаева Асель Талгатовна


Оқытушы
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

Техника ғылымдарының магистрі


Кәсіби тәжірибе

Мамыр 2018-тамыз 2019: "Бахус" АҚ кәсіпорны, коньяк өндірісін өңдеуші;

Қыркүйек 2019-қазіргі уақытқа дейін: "АТУ" АҚ жанындағы ОЭК, арнайы пәндер оқытушысы;

Қыркүйек 2022 - қазіргі уақытқа дейін: МИТУ университеті, маман / оқытушы

Білімі

2014 - 2018 Алматы Технологиялық Университеті. Қайта өңдеу өндірістерінің технологиясы.

2020 - 2022 Алматы Технологиялық Университеті. Азық-түлік қауіпсіздігі.

Ғылыми қызығушылықтары

Био және 1Т технологияларының жетістіктері негізінде жеміс-жидек, жаңғақ дақылдары мен жүзімнің сорттары мен будандарын құру



Жарияланымдар

1. Құрамында пектин бар өнімдерді жасау үшін өсімдік шикізатының сапасын бақылау, scientific HORIZON in the CONTEXT of SOCIAL crises 7 th International Scientific and Practical Conference№ 41 | / Токио, Жапония, 6-8.02.2021, Б. 1003-1006;
2. Алынған табиғи пектин бар шырындардың органолептикалық сапа көрсеткіштерін бағалау, жас ғалымдардың " ғылым. Білім. Жастар " Алматы қ., АТУ, 2021 жылғы 22 Сәуір, 8-10 ББ;
3. Қарақат пен ежемалин сығындылары қосылған табиғи шырын негізінде функционалдық мақсаттағы сусын әзірлеу, XII жаһандық ғылым Халықаралық ғылыми-практикалық журналы, Нұр-сұлтан Қ., 2021ж., 23-28 б;
4. Құрамында пектин бар өнімдерді жасау үшін өсімдік шикізатының сапасына Мониторинг, ТМД елдерінің "үздік жас ғалым-2021" III Халықаралық кітап басылымы, Нұр-сұлтан Қ., 2021ж., 24-26 ББ;
5. Apple varieties for pectin production Research of pectin production, "ғылым. Білім. Жастар", 2022 жылғы 21-22 сәуір, Алматы, 14-16 ББ;
6. Пайдалы модельге Патент:"құрамында пектин бар шикізаттан шырын алу тәсілі".
7. Пектин өндірісіндегі сапа менеджменті жүйесінің элементтерін дамыту, "соңғы теориялар мен әдістерді оқыту негіздері" ғылыми-практикалық конференциясының материалдары, 07-10 Наурыз 2023 ж., Бостон, АҚШ

Оқылатын пәндер


Сабақ кестесі

Ашық сабақтар