Басты бет Оқытушылар Махмудов Фаррух Абдигапурович

Махмудов Фаррух Абдигапурович


Профессор
«Тағам өндірісінің техникасы және технологиясы» кафедрасы

PhD


Кәсіби тәжірибе

1996-1998 — "Ates Aku"өкілдігінде маркетинг және сату жөніндегі менеджердің көмекшісі

1998-2001-DAF Battery Industry аккумулятор зауытының менеджері.

2001-2013-Toyota Tsusho Kazakhstan Auto сату жөніндегі директоры (Тойота орталығы Жетісу, Алматы қ.)

2001 жылдан бастап қазіргі уақытқа дейін — "Orbis Kazakhstan" ("Агро-Орбис")холдингінің құрылтайшысы және Директорлар кеңесінің төрағасы

2021 жылдан бастап қазіргі уақытқа дейін "Тамақ өндірісінің техникасы мен технологиясы" кафедрасының лекторы - "Халықаралық инженерлік-технологиялық университеті"ЖШС

Білімі

1992 - 1998 Жамбыл жеңіл және тамақ өнеркәсібі технологиялық институтының Алматы филиалы. Тамақтану технологиясы және ұйымдастыру.

1999 - 2001 КИМЭП. Іскерлік әкімшілендіру магистрі.

2019 - 2022 Алматы технологиялық университеті. Тағам қауіпсіздігі.

Ғылыми қызығушылықтары

1. Ғылыми-техникалық бағдарлама:"Тамақ өнеркәсібінің дамуын қамтамасыз ету мақсатында қоспалар, ферменттер, ашытқылар, крахмал, майлар және т.б. өндірудің заманауи технологияларын әзірлеу".

2. Жоба: "Астықты терең өңдеу арқылы алынған ұсақ дисперсті тұтас ұнтақталған ұн негізінде жеделдетілген өндіріс циклі бар ұн өнімдерін әзірлеу".



Жарияланымдар

1. Азық-түлік материалдарының физикалық қасиеттерін талдаудың жиі қолданылатын әдістеріне шолу. Sarkar, T., Salauddin, M., Kirtonia, K., ... Shariati, M.A., Lorenzo, J.M. Applied Sciences (Швейцария), 2022, 12(4), 2004

2. ӨҢДЕУ ӘДІСІНЕ БАЙЛАНЫСТЫ ТҮРЛІ ӨЛШЕМДЕГІ ТҰТАС БИДАЙ ҰНЫНЫҢ ҚАУІПСІЗ САҚТАУ МЕРЗІМІН НЕГІЗДЕУ. Махмудов, Ф., Азимова, С., Қизатова, М., Изтаев, А., Шанина, O. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2022, 5(11-119), страницы 29–37

3.  Кәсіпорындардың бәсекеге қабілеттілігі үшін құрамында пектині бар тағамдарды енгізу. Қизатова, М.З., Азимова, С.Т., Ысқақова, Г.К., Махмудов, Ф.А., Бектұрғанова, А.А. Entrepreneurship and Sustainability Issues, 2020, 7(4), страницы 3191–3199

Оқылатын пәндер


Сабақ кестесі

Ашық сабақтар