«Технолог-зерттеуші» - Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің Клубы (бұдан әрі-Клуб) "Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің (METU) технолог-зерттеушісі" атағына конкурс өткізу рәсімін регламенттейтін іс-шара болып табылады. Клубы өз қызметін "білім туралы" ҚР Заңына, METU Жарғысына сәйкес жүзеге асырады.
Клубының миссиясы студенттерге өздерін жасаушылар, іздеушілер, ашушылар және өз ісінің шеберлері ретінде сезінуге мүмкіндік беру.
Клуб заңды тұлға болып табылмайды.
Клуб қызметінің мақсаты мен міндеттері
Клубтың Мақсаттары:
Клубтың негізгі міндеттері:
Оған жүктелген міндеттерге сәйкес :
Клуб мүшелерінің құқықтары мен міндеттері
Клуб мүшелерінің құқығы бар:
Клуб мүшелері міндетті:
Шеңбердің құрылымы және басқару
Клуб ұйымдастырушылық құрылымы мыналарды қамтиды:
Клуб ғылыми жетекшілерінің (Клуб ғылыми жетекшісінің) құзыретіне:
Клуб төрағасының құзыретіне Клубының қызметін үйлестіру және ұйымдастыру функциялары, оның ішінде:
Клуб мүшеcі
Клубтың мүшесі клубтың кездесулеріне жүйелі түрде қатысатын (қатарынан кемінде екі кездесу) университет студенті, магистранты немесе түлегі бола алады.
Клубтың ғылыми жетекшілері (клубтың ғылыми жетекшісі) белгілеген жағдайларда университеттің студенттері, магистранттары немесе түлектері болып табылмайтын адамдар клуб мүшелігіне қабылдануы мүмкін.
Клубтың дамуына ықпал ететін профессор-оқытушылар құрамының өкілі клубтың құрметті мүшесі бола алады.
Клубыге мүшелік байланысты тоқтатылады:
Қорытынды ережелер
Осы Ереже Ғылыми кеңестің отырысында бекітілгеннен кейін күшіне енеді және келесі ереже бекітілгенге дейін қолданылады. (Сканерлеу нұсқасында бұйрық нөмірі бар отырыс хаттамасын ұсыну).
Клубының бірінші төрағасы Клубының ғылыми жетекшілерінің (Клубының ғылыми жетекшісінің) шешімімен тағайындалады.
№ |
Клубының мәжілісінің тақырыбы |
Орындалу формасы |
Орындалу уақыты және орны |
Жауаптылар |
Орындалғаны туралы белгілеме |
1 |
Ұн. Қамыр |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №1 |
2 |
Алкогольді сусындар технологиясы (Шарап, сыра) |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №2 |
3 |
Ет және ет өнімдерінің технологиясы |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №3 |
4 |
Шұжық және шұжық өнімдерінің технологиясы |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №4 |
5 |
Шетелдік тағам технологиясы. (Пицца) |
Выполнение творческих заданий |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №5 |
6 |
Какао. Шоколад. Шоколадты кондитерлік ұн өнімдері |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №6 |
7 |
Толтырылған пирогтарды дайындау технологиясы. |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №7 |
8 |
Печенье дайындау. (Крекерлер) |
Выполнение творческих заданий |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №8 |
9 |
Жеміс-жидекті мұзды кәмпиттерді дайындау |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №9 |
10 |
Бәліш дайындау. |
Практикалық сабақтар |
ХИТУ |
Жетекші Токанова Ж.К. |
Хаттама №10 |
"ТЕХНОЛОГ-ЗЕРТТЕУШІ" КЛУБ МҮШЕСІНІҢ ТІЗІМІ
№ |
Студенттің ТАӘ: |
Курс |
Мамандық |
1 |
Әділхан Алибек Сакенұлы |
3 |
ТИПП |
2 |
Бейсен Арайлым Мұханбетәліқызы |
3 |
ТИПП |
3 |
Искандарова Аида Искандаркизи |
3 |
ТИПП |
4 |
Кетпенбай Дильнура |
3 |
ТИПП |
5 |
Садуллаева Сара Саматқызы |
3 |
ТИПП |
6 |
Жеңіс Жантөре Бауыржанұлы |
3 |
ТИПП |
7 |
Турсун Гулден Жаныбекқызы |
3 |
ТИПП |
8 |
Жакешова Жансая Амангельдикызы |
3 |
ТИПП |
9 |
Демесинова Балауса Арманқызы |
3 |
ТИПП |
10 |
Беспаева Алуа Шыңғысқызы |
3 |
ТИПП |
11 |
Лерх София Валентиновна |
3 |
ТИПП |
12 |
Исмаилова Сима Исмаил кызы |
3 |
ТИПП |
13 |
Мартынова Александра Александровна |
3 |
ТИПП |
14 |
Серикжанқызы Нұржанат |
3 |
ТИПП |
15 |
Молданиязов Даниал Ерланұлы |
3 |
ТИПП |
16 |
Сәт Іңкәр Нұржанқызы |
3 |
ТИПП |
17 |
Спабек Айқын Кеңесбекұлы |
3 |
ТИПП |
18 |
Абдыбаева Аружан Габитовна |
3 |
ТИПП |
19 |
Адил Гүлнұр Асылханқызы |
3 |
ТИПП |
20 |
Жомартқызы Арайлым |
3 |
ТИПП |
21 |
Омарова Балауса Жанбулатовна |
3 |
ТИПП |
22 |
Дүйсенова Маржан Нұржанқызы |
3 |
ТИПП |
23 |
Аққұбаш Мәдина Талғатқызы |
3 |
ТИПП |
24 |
Сембек Жұлдыз Жанатқызы |
3 |
ТИПП |
|
|
|
|
Студенттік ғылыми үйірменің мәжілісі:
№ |
Мәжіліс тақырыбы
|
Мәжіліс күні Жауапты мұғалімдер |
1. |
Ұйымдастыру жиналысы. Төрағаны сайлау. Студенттік ғылыми үйірменің жұмыс жоспарымен танысу. |
Қыркүйек 2024 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
2. |
Азық-түлік технологиясы саласындағы инновациялық жаңалықтарды дайындау |
Қазан 2024 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
3. |
Патентті зерттеу. |
Қараша 2024 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
4. |
Шетелдік тағам технологиясы. (Пицца) |
Желтоқсан 2024 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
5 |
Өсімдік шикізаты қосылған кондитерлік өнімдер технологиясы |
Желтоқсан 2024 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
6. |
Алкогольді сусындар технологиясы (Шарап, сыра) |
Ақпан 2025 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
7. |
Шоколад өнімдерінің технологиясы |
Наурыз 2025 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
8. |
Глютенсіз нан өнімдерінің технологиясы |
Сәуір 2025 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |
9. |
Макарон өнімдерінің технологиясы |
Мамыр 2025 Даулетханқызы А. Токанова Ж.К. |