Басты бет Студенттерге Студенттік клубтар

Студенттік клуб

«Технолог-зерттеуші» клубы




Клуб жетекшісі

Токанова Ж.К.


+7 701 899 7390
  


«Технолог-зерттеуші» - Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің Клубы (бұдан әрі-Клуб) "Халықаралық инженерлік-технологиялық университетінің (METU) технолог-зерттеушісі" атағына конкурс өткізу рәсімін регламенттейтін іс-шара болып табылады. Клубы өз қызметін "білім туралы" ҚР Заңына, METU Жарғысына сәйкес жүзеге асырады.

Клубының миссиясы студенттерге өздерін жасаушылар, іздеушілер, ашушылар және өз ісінің шеберлері ретінде сезінуге мүмкіндік беру.

Клуб заңды тұлға болып табылмайды.

Клуб қызметінің мақсаты мен міндеттері

Клубтың  Мақсаттары:

  • оқушылардың эстетикалық талғамын дамыту;
  • білім алушылардың нан пісіру және кондитерлік өндіріс, қоғамдық тамақтану ұғымы туралы білімдерін кеңейту;
  • әртүрлі ұлттардың тағамдарын зерттеу;
  • аспаздықта оқушылардың шығармашылық қабілеттерін қалыптастыру және дамыту;
  • тамақ дайындауда технологиялық карталарды практикалық қолдану.

Клубтың негізгі міндеттері:

  • Тәуелсіз қызметке деген қажеттілікті қалыптастыру;
  • Оқушыларды жалпы еңбек процестерімен таныстыру;
  • Жалпы еңбек дағдылары мен аспаздық құралдармен және құрылғылармен жұмыс істеу дағдыларын қалыптастыру;
  • Өнімдерді аспаздық өңдеу ережелері мен әдістерімен таныстыру;
  • Оқушыларды санитария, гигиена ережелерімен және қауіпсіз жұмыс әдістерімен таныстыру;
  • Аспаздық этикет ережелерімен таныстыру;
  • Қарапайым тағамдарды дайындауға үйрету;
  • Дайындалған тағамдарға эстетикалық қызмет көрсету тәсілдерін үйрету;
  • Үй шаруашылығын үнемді жүргізу дағдыларын үйрету;
  • Басқа халықтар мен мәдениеттердің аспаздық дәстүрлерімен таныстыру арқылы басқаларға төзімділікті қалыптастыруға ықпал ету;
  • Білім алушыларда коммуникативтік дағдылар мен презентация дағдыларын дамыту.

Оған жүктелген міндеттерге сәйкес :

  • Клуб жыл бойы 2 кезеңде өткізіледі;
  • Бірінші кезеңге МЕТU университетінің барлық студенттері мен басшылары/мамандары қатысады. Куратор бағалау көрсеткіштеріне сәйкес академиялық топпен атқарылған жұмыс туралы есепті және растайтын құжаттарды (топтың ақпараттық картасы, грамоталар, дипломдар, қабырға газеттері, өткізілген іс-шаралар туралы фотоесеп және т.б.) ұсынады.

 

Клуб мүшелерінің құқықтары мен міндеттері

Клуб мүшелерінің құқығы бар:

 

  • Алған білімдерін қолдану;
  • Клубының барлық кездесулеріне қатысу
  • Командада жұмыс істеу;
  • Технологиялық процесті өз бетінше дамыту;
  • Өзінің шығармашылық әлеуетін іске асыру;
  • Шығармашылық деңгейін арттыру және оны көрсету;
  • Олар дайындаған тағамдарды ұсыныңыз.

 

Клуб мүшелері міндетті:

  • Кәсіби құзыреттіліктің қалыптасу деңгейін көрсету;
  • Өз бетінше жұмыс істеу дағдыларын көрсету;
  • Кәсіби шеберліктің кемелдігін көрсету.

 

Шеңбердің құрылымы және басқару

Клуб ұйымдастырушылық құрылымы мыналарды қамтиды:

  • Клуб ғылыми жетекшілері (Клубының ғылыми жетекшісі);
  • Клуб Төрағасы;
  • Клуб Хатшысы.
  • Клуб ғылыми жетекшілері (Клуб ғылыми жетекшісі) университеттің профессорлық-оқытушылық құрамынан сайланады (сайланады).

 

Клуб ғылыми жетекшілерінің (Клуб ғылыми жетекшісінің) құзыретіне:

 

  • Клуб бағдарламалық құжаттарын әзірлеу;
  • Клуб жаңа мүшені қабылдау немесе Клуб мүшесін шығару туралы шешім қабылдау;
  • осы ережені өзгерту бойынша ұсыныстар енгізу;
  • оқу жылына және (немесе) айға арналған Клубы жұмысының күнтізбелік жоспарын келісу;
  • Клуб қызметін стратегиялық басқаруды жүзеге асыру;
  • Клуб мүшелерінің кездесулерінің тақырыбын анықтау;
  • Клуб мүшелерінің кездесулерін өткізу.
  • Клуб төрағасы Клубының ең жоғары лауазымды тұлғасы болып табылады және Клубының қызметін жалпы, оның ішінде жедел басқаруды жүзеге асырады.
  • Клуб төрағасы Клубының тұрақты мүшелерінің ішінен Клубының тұрақты мүшелерінің салыстырмалы көпшілік даусымен сайланады. Сайлауды тікелей өткізер алдында қатарынан кемінде 4 Клубы кездесуіне қатысқан университет студенттері Клубының тұрақты мүшелері болып саналады.
  • Клуб төрағасын сайлау жылына кемінде 1 рет өткізіледі. Сайлау өткізілетін күнді Клубының ғылыми жетекшілері (Клубының ғылыми жетекшісі) тағайындайды (тағайындайды).
  • Клуб Төрағасының сайлауын ашық және қолжетімді тәсілмен өткізу туралы Клубының барлық тұрақты мүшелеріне, оның ішінде әлеуметтік желілердің көмегімен сайлау өткізуден кемінде үш апта бұрын хабарланады.
  • Клуб төрағасын сайлауды өткізу форматын Клубының ғылыми жетекшілері (Клубының ғылыми жетекшісі) айқындайды (айқындайды)
  • Клуб төрағасы лауазымына кандидаттар сайлау өткізілетін күнге дейін кемінде бір апта бұрын Клубының даму жоспарларын оларды жариялау және Клубының барлық тұрақты мүшелеріне жеткізу үшін еркін нысанда ұсынады.
  • Клубы төрағасын сайлау нәтижелері Клубының барлық мүшелеріне сайлау өткізілгеннен кейінгі күні ашық және қолжетімді тәсілмен жеткізіледі.
  • Бір адам Клубы төрағасы қызметін шексіз мерзімде атқара алады.

 

Клуб төрағасының құзыретіне Клубының қызметін үйлестіру және ұйымдастыру функциялары, оның ішінде:

 

  • Клубының кезекті және кезектен тыс кездесулерін шақыру;
  • Клуб ұйымдастыратын іс-шараларды өткізу жоспары мен тәртібін әзірлеу және оны ғылыми жетекшілермен келісу;
  • Клубының қызметін және Клуб өткізетін іс-шараларды ақпараттық қолдауды қамтамасыз ету (анонстарды, пост-релиздерді, іс-шара туралы есептерді дайындау, Ағымдағы ақпараттық айдарларды жүргізу, түрлі жарнамалық және ақпараттық материалдарды дайындау) және оның мазмұнын Клубының ғылыми жетекшілерімен (Клубының ғылыми жетекшісімен)келісу;
  • Клубы өткізетін іс-шараларды техникалық ұйымдастыруды және тікелей ұйымдастыруды қамтамасыз ету (іс-шараның өтетін күнін, уақыты мен орнын таңдау, аудиторияны брондау, шақырылған спикерлердің кездесуі және т.б.).
  • Клубының мүдделерін білдіру және осы Ереже негізінде университетпен қарым-қатынаста Клубы атынан өзара іс-қимыл жасау;
  • Клубының ғылыми жетекшілеріне (Клубының ғылыми жетекшісіне) Клубының қызметі туралы жыл сайынғы есепті қалыптастыру және ұсыну.
  • Қажет болған жағдайда Клубының ғылыми жетекшілерімен (Клубының ғылыми жетекшісімен) келісім бойынша Клубыні басқару бойынша ағымдағы жұмысты жүзеге асыру үшін Клубының атқарушы органдары (оның ішінде бөлімдер, бағыттар) құрылуы мүмкін, олардың функционалдығын, басшылары мен дербес құрамын Клубы төрағасы айқындайды.
  • Клубы хатшысын Клубы мүшелері арасынан Клубы Төрағасы тағайындайды. Клубы хатшысының құзыретіне Клубының барлық ішкі құжаттамасын жүргізу жатады.

 

Клуб мүшеcі

Клубтың мүшесі клубтың кездесулеріне жүйелі түрде қатысатын (қатарынан кемінде екі кездесу) университет студенті, магистранты немесе түлегі бола алады.

Клубтың ғылыми жетекшілері (клубтың ғылыми жетекшісі) белгілеген жағдайларда университеттің студенттері, магистранттары немесе түлектері болып табылмайтын адамдар клуб мүшелігіне қабылдануы мүмкін.

Клубтың дамуына ықпал ететін профессор-оқытушылар құрамының өкілі клубтың құрметті мүшесі бола алады.

Клубыге мүшелік байланысты тоқтатылады:

  • ерікті шығу;
  • Клубының ғылыми жетекшілерінің (Клубының ғылыми жетекшісінің) шешімі бойынша осы Ережеге сәйкес келмейтін іс-әрекеттер үшін немесе университеттің жергілікті нормативтік актілерін бұзғаны үшін қоспағанда.

Қорытынды ережелер

Осы Ереже Ғылыми кеңестің отырысында бекітілгеннен кейін күшіне енеді және келесі ереже бекітілгенге дейін қолданылады. (Сканерлеу нұсқасында бұйрық нөмірі бар отырыс хаттамасын ұсыну).

Клубының бірінші төрағасы Клубының ғылыми жетекшілерінің (Клубының ғылыми жетекшісінің) шешімімен тағайындалады.

 

Клубының мәжілісінің тақырыбы

Орындалу формасы

Орындалу уақыты және орны

Жауаптылар

Орындалғаны туралы белгілеме

 1

Ұн. Қамыр

 

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №1

2

Алкогольді сусындар технологиясы (Шарап, сыра)

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №2

3

Ет және ет өнімдерінің технологиясы

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №3

4

Шұжық және шұжық өнімдерінің технологиясы

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №4

5

Шетелдік тағам технологиясы. (Пицца)

Выполнение творческих заданий

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №5

6

Какао. Шоколад. Шоколадты кондитерлік ұн өнімдері

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №6

7

Толтырылған пирогтарды дайындау технологиясы.

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №7

8

Печенье дайындау. (Крекерлер)

 

Выполнение творческих заданий

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №8

9

Жеміс-жидекті мұзды кәмпиттерді дайындау

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №9

10

Бәліш дайындау.

Практикалық сабақтар

ХИТУ

Жетекші

Токанова Ж.К.

Хаттама №10

 

"ТЕХНОЛОГ-ЗЕРТТЕУШІ" КЛУБ  МҮШЕСІНІҢ ТІЗІМІ

 

Студенттің ТАӘ:

Курс

Мамандық

1

Әділхан  Алибек  Сакенұлы 

3

ТИПП

2

Бейсен Арайлым Мұханбетәліқызы 

3

ТИПП

3

Искандарова Аида Искандаркизи 

3

ТИПП

4

Кетпенбай Дильнура  

3

ТИПП

5

Садуллаева  Сара  Саматқызы 

3

ТИПП

6

Жеңіс Жантөре Бауыржанұлы 

3

ТИПП

7

Турсун Гулден Жаныбекқызы

3

ТИПП

8

Жакешова Жансая Амангельдикызы

3

ТИПП

9

Демесинова Балауса Арманқызы 

3

ТИПП

10

Беспаева Алуа Шыңғысқызы 

3

ТИПП

11

Лерх  София Валентиновна 

3

ТИПП

12

Исмаилова Сима Исмаил кызы 

3

ТИПП

13

Мартынова Александра Александровна

3

ТИПП

14

Серикжанқызы Нұржанат

3

ТИПП

15

Молданиязов Даниал Ерланұлы 

3

ТИПП

16

Сәт  Іңкәр Нұржанқызы 

3

ТИПП

17

Спабек Айқын Кеңесбекұлы 

3

ТИПП

18

Абдыбаева Аружан Габитовна 

3

ТИПП

19

Адил Гүлнұр Асылханқызы 

3

ТИПП

20

Жомартқызы Арайлым  

3

ТИПП

21

Омарова  Балауса  Жанбулатовна 

3

ТИПП

22

Дүйсенова Маржан  Нұржанқызы 

3

ТИПП

23

Аққұбаш  Мәдина  Талғатқызы  

3

ТИПП

24

Сембек Жұлдыз Жанатқызы 

3

ТИПП

 

 

 

 

Студенттік ғылыми үйірменің мәжілісі:

 

Мәжіліс тақырыбы

 

Мәжіліс күні

Жауапты мұғалімдер

1.

Ұйымдастыру жиналысы. Төрағаны сайлау. Студенттік ғылыми үйірменің жұмыс жоспарымен танысу.

Қыркүйек 2024

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

2.

Азық-түлік технологиясы саласындағы инновациялық жаңалықтарды дайындау

Қазан 2024

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

3.

Патентті зерттеу.

Қараша 2024

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

4.

Шетелдік тағам технологиясы. (Пицца)

Желтоқсан 2024

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

5

Өсімдік шикізаты қосылған кондитерлік өнімдер технологиясы

Желтоқсан 2024

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

6.

Алкогольді сусындар технологиясы (Шарап, сыра)

Ақпан 2025

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

7.

 Шоколад өнімдерінің технологиясы

Наурыз 2025

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

8.

Глютенсіз нан өнімдерінің технологиясы

Сәуір 2025

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.

9.

Макарон өнімдерінің технологиясы

Мамыр 2025

Даулетханқызы А.

Токанова Ж.К.